Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
۵/۵ - (۳ امتیاز)

لکه زاویه ای خیار

بیماری لکه زاویه ای در تمامی شرایط آب و هوایی و در تمام مناطق کشت جالیز مشاهده شده است ولی در خیار شایعتر است. این بیماری علاوه بر خیار به سایر گونه های خانواده کدوئیان از جمله کدو سبز، کدو مسمایی، کدو تنبل، هندوانه، خربزه و طالبی نیز حمله می کند.

عامل این بیماری باکتری Pseudomonas syringae pv. Lacrymanse می باشد.

لکه زاویه ای خیار

شرایط مساعد بیماری

رطوبت یکی از فاکتورهای مهم برای توسعه بیماری به شمار میرود.

آلودگی با جمع شدن آب در برگ ها تشدید میشود.

رطوبت نسبی حداقل ۹۵درصد برای توسعه لکه های بیماری در برگ لازم است.

دمای مناسب برای گسترش بیماری ۲۴تا ۲۸در جه سانتیگراد می باشد.

باکتری میتواند در دمای بالا دوام بیاورد به طوری که اگر دما برای مدت ۵روز ۳۷درجه سانتی گراد باشد رشد و توسعه بیماری متوقف نمی شود.

افزایش میزان ازت خاک باعث تشدید یا گسترش بیماری می شود.

عامل بیماری زمستان را در بذر گیاه می گذراند. به وسیله آب آبیاری، حشرات از بوته ها و بقایای بیمار به گیاهان سالم منتقل می شود.

علائم بیماری

ابتدا علائم به صورت نواحی آب سوخته کوچک در سطح زیرین برگ ظاهر می شوند و شکل زاویه ای به خود می گیرند. بعد از گذشت زمان لکه ها قهوه ای رنگ شده و هاله ای زرد رنگ اطراف آن را میگیرد.

روی برگ لکه های قهوه ای ایجاد، سپس قسمت های آلوده خشک و چروکیده می شود و از قسمت های سالم جدا می شوند لذا سوراخ های بزرگ و غیر منظمی در برگ ها ایجاد میگردد. در نهایت لکه ها به یکدیگر می پیوندند.

گل های ماده و میوه های خیلی جوان پس از آلوده شدن از گیاه جدا شده و می افتند. لکه های روی میوه کوچکتر از لکه های برگ و تقریبا گرد و فرورفته هستند. روی دمبرگ و ساقه لکه های سفید گچی رنگ تولید می شود که سطح ناهمواری دارند.

آلودگی میوه معمولا سطحی است ولی گاهی پوسیدگی عمیق نمایان می شود. در ابتدا لکه ها کوچک، گرد و صاف هستند، اما زمانی که خشک شوند ترک می خورند و با مرکز سفید رنگی باز می شوند.

لکه زاویه ای خیار

روش های پیشگیری و کنترل بیماری لکه زاویه ای خیار

۱- تناوب زراعی دو ساله

۲- استفاده از بذور عاری از باکتری

۳- خیس کردن بذر در آب ۵۷درجه سانتیگراد به مدت ۵تا ۱۰دقیقه

۴- عدم استفاده زیاد از کودهای ازته

۵- کاشت ارقام مقاوم یا متحمل

۶- کاهش رطوبت گلخانه با تهویه مناسب

۷- حذف و معدوم بوته های بیمار

۸- سمپاشی با ترکیبات مسی (سموم مسی باید با احتیاط مصرف گردد چون در خیار به خصوص هنگامی که با غلظت زیاد روی گیاه جوان و در دمای بالا به کار رود موجب گیاهسوزی می گردد.)

۹- در صورت استفاده از سم مانکوزب باید قبل از ظهور میوه استفاده گردد.

منبع:شرکت حیات سبز ریحان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است