Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

سم قارچ کش مانکوزب و کاربردهای آن

زمان مطالعه: ۴ دقیقه
۴.۵/۵ - (۸ امتیاز)

سم قارچ کش مانکوزب

نام عمومی آفت کش : Mancozeb (مانکوزب)

فرمولاسیون : WP (پودر با قابلیت تر شوندگی یا گرد خیسا)

غلظت : WP 80% – حاوی ۸۰۰ گرم مانکوزب در ۱ کیلوگرم

نوع سم : FUNGICIDE

نحوه ی تاثیر : مانکوزب قارچ‌کش با اثر حفاظتی و پیشگیری کننده است.

مانکوزب

دستور العمل مصرف مانکوزب

 

محصول بیماری غلظت دستور مصرف و زمان
سیب زمینی بادزدگی ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب         شدت زیاد بیماری: پس از ظهور محصول سم پاشی را شروع کنید. نسبت به اندازه گیاه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر سم براساس غلظت مشخص شده در هکتار استفاده کنید.   شدت کم بیماری : ۳۰۰ لیتر سم براساس غلظت مشخص شده در هکتار استفاده کنید.
سیب زمینی پوسیدگی خشک فوزاریومی،
اسکب معمولی  
۳۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب     استفاده فقط برای سیب زمینی بذری  
گوجه فرنگی                   لکه موجی، لکه برگی سپتوریایی ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب     کمی پس از کاشت نشاء می توانید سم پاشی را با مقدار ۵۰۰ لیتر در هکتار و با توجه به اندازه گیاهان تا ۳۰۰۰ لیتر در هکتار استفاده کنید.   از این محصول برای نشاء های گوجه  فرنگی نیز میتوانید استفاده کنید.
کدوئیان   سفیدک کرکی، آنتراکنوز ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب پس از مشاهده اولین علائم بیماری، از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر سم در هکتار استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که سطح پایین برگ کاملا خیس شده است.
لوبیا     آنتراکنوز، زنگ ۱ تا ۴ کیلوگرم در هکتار برای کنترل آنتراکنوز، وقتی اولین گلها ظاهر می شوند، شروع به سمپاشی کنید. در غیر این صورت پس از مشاهده اولین علائم بیماری سمپاشی را شروع کرده و در فواصل ۷ تا ۱۰ روز تکرار کنید. مقدار مصرف به تراکم و اندازه گیاه بستگی دارد.
نخود فرنگی   سفیدک کرکی   ۱ تا ۴ کیلوگرم در هکتار پس از مشاهده ی اولین علائم بیماری با فاصله ۷ تا ۱۰ روز از این محصول استفاده کنید. مقدار مصرف به تراکم و اندازه گیاه بستگی دارد.
پیاز   سفیدک کرکی   ۱ تا ۴ کیلوگرم در هکتار   پس از مشاهده ی اولین علائم بیماری با فاصله ۷ تا ۱۰ روز یا مرحله ۴-۶ برگی گیاه از این محصول استفاده کنید.

دستور العمل مصرف بر روی محصولات دیگر

محصول بیماری غلظت دستور مصرف و زمان
گیاهان زینتی سفیدک کرکی، آنتراکنوز، زنگ ها ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب   پس از مشاهده ی اولین علائم بیماری، از این محصول استفاده کنید و ۷ – ۱۰ روز بعد تکرار کنید. مقدار مصرف بستگی به شدت بیماری دارد.
زیتون آنتراکنوز ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب قبل از شروع تغییر رنگ میوه ، به عنوان اولین سم پاشی در پاییز استفاده کنید. در فواصل ماهانه ۲-۳ بار تکرار کنید.
مرکبات               لکه سیاه ملانوز ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب     اگر بارندگی در طی تیر تا شهریور معمولی است، در هفته سوم مهر سمپاشی کنید و هر ۲۵ روز ۳ بار تکرار کنید. یا اگر میزان بارندگی از تیر تا شهریور بالاتر از حد معمول است ، پس از ریزش کامل گلبرگ استفاده کنید و هر ۲۵ روز ۴ بار تکرار کنید.
مرکبات   کنه زنگار ۷۵ گرم در ۱۰۰ لیتر آب در بهار استفاده شود.  
مرکبات   پوسیدگی قهوه ای ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب ۳ هفته قبل از برداشت از مانکوزب استفاده کنید.
سیب و گلابی   لکه برگی سپتوریایی، اسکب ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب زمانی که شدت بیماری زیاد است ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ لیتر سم براساس غلظت مشخص شده در هکتار استفاده کنید.ممکن است هم قبل از شکوفه و هم بعد از شکوفه دادن نیاز به سمپاشی باشد.
گندم سیاهک پنهان ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب ضدعفونی بذر
یونجه سفیدک کرکی   ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب پس از برداشت محصول سمپاشی کنید.

طریقه مصرف

میزان توصیه شده را در مقداری آب حل نموده و سپس این محلول را در مخزن سمپاش که تا نیمه در آن آب ریخته شده است بریزید.بقیه آب را در حالی که مخزن سمپاش در حال به هم زدن است اضاف کنید.همزن مخزن سمپاش در زمان تهیه محلول سم و سمپاشی باید کار کند. سپس اقدام به سمپاشی کنید.

نکات تکمیلی

  1. از مخلوط نمودن مانکوزب با سموم قلیایی و آهک خودداری گردد.
  2. مانکوزب با اکثر قارچ کش ها و حشره کش ها سازگار است.
  3. هرگز از مانکوزب برای بذر های تنباکو استفاده نکنید.
  4. مانکوزب در صورتیکه طبق توصیه مصرف گردد گیاهسوزی ندارد.

دوره ی کارنس مانکوزب

برای گوجه فرنگی، لوبیا، نخود فرنگی، خیار و سیب زمینی = ۳ روز

هلو و زردآلو = ۲۸ روز

انگور = ۴ تا ۶ هفته

سایر محصولات خوراکی = ۱۴ روز

نکات احتیاطی

  1. مانکوزب برای زنبورعسل خطرناک است.
  2. از آلودگی آب های سطحی، جاری، راکد و زیر زمینی به سم و محلول سم اکیدا خودداری شود.
  3. از استفاده دستگاه های سمپاشی نزدیک رودخانه ها و آبهای جاری خودداری کنید.
  4. دام ها و پرندگان را از محل سمپاشی دور کنید.
  5. از خوردن یا تماس با پوست، چشم و لباس و همچنین آلودگی مواد غذایی خودداری شود.
  6. هنگام سمپاشی از لباس کار، عینک، کلاه و دستکش استفاده نمایید.
  7. در هنگام سمپاشی از خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن خودداری کنید و پشت به باد سمپاشی کنید.
  8. ممنوعیت مصرف بر روی سبزیجات و صیفی جات (مصوبه جلسه  ۷۶/۷/۷هیئت نظارت برسموم )

کنترل مقاومت

نکته ی خاصی برای مقاومت قارچ ها به مانکوزب ذکر نشده ولی توصیه می شود از این محصول در تناوب با سایر قارچکش ها استفاده شود تا ایجاد مقاومت بر اثر مصرف مداوم از مانکوزب ایجاد نشود.

توجه : میهن کشت هیچگونه مسئولیتی در قبال مطالب گفته شده و توصیه های ذکر شده ندارد. با توجه به شرایط از کارشناسان بومی منطقه خود کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است