Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
۵/۵ - (۱ امتیاز)

شپشک دوکوهانه

شپشک دوکوهانه به درختان سیب، گلابی، به، آلو، زالزالک، ازگیل، زردآلو و گردو خسارت میزند.

نام علمی این آفت Eulecanium bituberculatum می باشد.

شپشک دوکوهانه

شکل شناسی

ماده بالغ کاملا برجسته و در سطح پشت آن دو جفت برجستگی وجود دارد که یک جفت قدامی کاملا بزرگتر از جفت دیگر است. به علت همین دو برجستگی بزرگ است که به آن شپشک دو کوهانه می گویند. رنگ بدن آن خاکستری، زرد یا قهوه ای است که روی آن خطوط یا لکه های زرد رنگ ملاحظه می شود.

طول آن ۴-۶ میلیمتر، عرض ۳-۴ میلیمتر و ارتفاع آن ۲-۲/۵ میلیمتر می باشد.

خسارت

فعالیت شپشک دوکوهانه همراه با ترشح عسلک فراوان می باشد. آلودگی در درختان آلوده از سرشاخه شروع می شود و خیلی سریع درخت را از پا در می آورد. در اکثر مناطق انتشار این آفت با ویروس کتابی شدن تنه و شانگر تنه و سر شاخه های درختان همراه است.

زیست شناسی

این حشره زمستان را در زیر بدن حشره (ماه های زمستان و اوایل بهار) به صورت تخم سپری می کند.
ماده که به صورت پوشش بر آمده و سخت در آمده است به تعداد حدود ۱۰۰۰ عدد دیده می شود. این تخم ها در اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت باز می شوند. پوره ها در سطح تنه، برگ، شاخه و نیز میوه های کوچک پراکنده می شوند. با ساختمان خاصی که بدن آنها دارد (سبک و مودار) به سادگی به وسیله باد منتشر می گردند. این حشره دارای یک نسل در سال می باشد.

روش های کنترل شپشک دوکوهانه

شپشک دو کوهانه به سادگی قابل کنترل است. بهترین موقع کنترل آن در موقع زمستان می باشد که این حشره به حالت تخم است. سمپاشی با گبوتکس روغنی یا یکی از سموم فسفره روغنی علاوه بر حشره مذکور روی تخم کنه قرمز پا بلند، تخم شته ها و تا حدودی لیسه سیب نیز مؤثر واقع می شود. در بهار بهترین موقع کنترل مصادف با ظهور پوره های سن اول است و با اکثر سمومی که در باغات مصرف می شود بر طرف می شوند.

زنبوری ازخانواده Aphelinidae به نام .Coccophagus sp این شپشک را پارازیته می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است