Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
۵/۵ - (۱ امتیاز)

سرخرطومی سیب

سرخرطومی سیب از اکثر مناطق سردسیر ایران گزارش شده و یک آفت مهم نواحی کوهستانی و سردسیر است. این آفت به سیب گلابی زالزالک و سایر درختان میوه دانه دار اهلی و وحشی حمله میکند.

نام علمی این آفت anthonomus pomorum می باشد.

سرخرطومی سیب

خسارت

حشره کامل سرخرطومی سیب از غنچه و برگ تغذیه دارد. لارو از پرچم و تخمدان گل و میوه های جوان تغذیه کی کند. غنچه های مورد حمله باز نشده و گلبرگ ها خشک غنچه ها قهوه ای بسته و دارای سوراخ اند. خسارت اصلی مربوط به لارو است. گاهی ۷۰ درصد گلها از بین میرود.

مرفولوژی

حشره کامل نر کوچک تر از ماده است. طول ۴ تا ۶ میلیمتر و عرض  ۳میلیمتر دارد. بدن از کرک های ظریف خاکستری قهوه ای پوشیده شده است. در قسمت پشتی و انتهایی بال پوش ها نوار روشن و برجسته به شکل V داریم. پاها و شاخک ها قهوه ای تیره اند. در انتهای ران پا به داخل یک خار نوک تیز و قوی دارند. خرطوم ۱.۲ تا ۱.۵ میلیمتر است.

بیولوژی

حشره کامل سرخرطومی سیب با خرطوم خود یک حفره ایجاد میکند و با تخم ریز یک تخم در داخل غنچه های سبز میگذارد. عمق تخم به اندازه چشم حشره است. ۵ الی۱۵ روز طول می کشد تا تخم ها تفریخ شوند.

لارو اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد در داخل گل ها و میوه های جوان است. مدت لاروی ۲ تا ۳ هفته است. شفیره در داخل گل خشک شده است و به مدت ۱ تا ۲ هفته دوران شفیره گی به طول می انجامد.

مبارزه و کنترل سرخرطومی سیب

در صورت نیاز سم پاشی باید زمان ظهور حشرات کامل و قبل از تخم ریزی باشد. برای مبارزه شیمیایی می توان از سموم دیازینون (۱در هزار) یا فوزالون (۱.۵ در هزار) استفاده کرد .در واقع سمپاشی در مرحله غنچه قبل از باز شدن گل ها صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است