Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
۵/۵ - (۳ امتیاز)

زنبور سیب

این زنبور فقط به درختان سیب حمله می کند. نام علمی این آفت Hoplocampa testudinea می باشد.

حشره کامل زنبور سیب به طول ۶-۷ میلیمتر می باشد. بال ها شفاف شیشه ای و در موقع استراحت بطور مسطح روی بدن قرار می گیرد. سطح رویی بدن زنبور سیاه براق و زیر بدن آن قهوه ای روشن است. حشرات کامل در موقع گل، پرواز نموده و موقعی که روی گل می نشینند به سهولت قابل رؤیت می باشد. لارو این گونه از میوه های جوان تغذیه کرده و موجب ریزش آنها نیز می گردد. گل های سفید معمولا جلب کننده این زنبور می باشند.

زنبور سیب

زیست شناسی

زنبور سیب زمستان را به صورت لاروی که طول آن حدود ۸ میلیمتر است در یک پیله ای به عرض ۴ میلیمتر، در عمق ۵-۲۰ سانتیمتری زمین می گذراند. لاروها در اسفند ماه تبدیل به شفیره می شود. این دوره تقریب ۲۰ روز طول می کشد. موقعی که هوا گرم شد، زنبورها از داخل شفیره خارج و از زمین بیرون می آیند.

طول عمر زنبورها ۱-۳ هفته بوده و حشره ماده پس از جفتگیری، تخمهای خود را به طور انفرادی در دم میوه جوان قرار می دهد. هر حشره ماده جمعا ۱۰-۳۰ عدد تخم می گذارد. تخمها بسته به دمای محیط پس از ۸-۱۸ روز تفریخ شده و لاروهای جوان از آنها خارج می شوند. دالان تغذیه ای ایجاد شده کم کم چوب پنبه ای شده و مخصوصا با رشد میوه نمایان تر می گردد. لارو زنبور سیب معمولا به بیش از دو میوه نمی تواند حمله کند. این آفت احتمالا در ایران بیش از یک نسل داشته باشد.

کنترل

کنترل شیمیایی علیه زنبور سیب هر ساله ضرورت ندارد. سمپاشی باید هنگام صبح که موقع پرواز زنبورها روی گلها است صورت پذیرد. معمولا اگر از هر ۱۰۰ گل، در بیش از ۵ گل زنبور تخمگذاری کرده باشد سمپاشی لازم است انجام گیرد. برای کنترل آن نیز می توان از سموم مختلف فسفره استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است