Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

بدفرمی و بدشکلی میوه خیار

زمان مطالعه: ۲ دقیقه
۵/۵ - (۳ امتیاز)

بدفرمی و بدشکلی میوه خیار

بدفرمی و بدشکل شدن خیار یکی از مشکلات شایع در کشت این محصول می باشد. این عارضه باعث کاهش بازار پسندی و کیفیت محصول می شود.

در این مطلب به دلایل این عارضه در خیار پرداخته ایم

دوکی شکل شدن میوه خیار

دوکی شدن میوه خیار به این صورت است که قسمت بالایی خیار(قسمت اتصال میوه به بوته) درشت تر از قسمت های پایینی میوه است.
علت این عارضه کمبود دو عنصر مهم کلسیم و نیتروژن می باشد. برای جبران این کمبود می توان از کود نیترات کلسیم استفاده کرد.

فاکتورهای تاثیر گذار در کمبود کلسیم شامل کمبود آب، آب ماندگی، شوری خاک، مقدار زیاد پتاسیم یا آمونیوم و بیماری های ریشه ای می باشد.

کمبود کلسیمدر خیار

چماقی شکل شدن میوه خیار

چماقی شدن میوه خیار به این صورت است که قسمت پایینی خیار درشت تر از قسمت بالایی (قسمت اتصال میوه به بوته) میوه است.
در صورت کمبود عنصر پتاسیم در گیاه این اتفاق می افتد. کمبود پتاسیم در خیار همچنین باعث سوختگی حاشیه برگ ها نیز می شود. برای جبران این کمبود می توان از کود های دارای پتاسیم بالا استفاده کرد.

کمبود پتاسیم در خیار

پیچ خوردن میوه خیار

مصرف بیش از حد نیتروژن بخصوص کود اوره می تواند موجب مسمومیت در گیاه شود. علاوه بر کاهش میزان گل دهی به دلیل تحریک رشد رویشی بیش از حد و نهایتا کاهش مقدار محصول، علائم این مسمومیت در میوه بصورت پیچ خوردگی و توخالی شدن میوه بروز می کند.

آفات مکنده مانند سفیدبالک، تریپس و کنه ها در اثر تغذیه از بافت نرم میوه خیار در مراحل اولیه تشکیل میوه موجب بدشکلی و پیچ خوردن میوه خیار می گردد. این آفات به تغذیه از بافت سلولی تازه و ظریف بخشی از  میوه در حال تشکیل، موجب تخریب این بافت ها می شود. در نتیجه اثر رشد سلولی بخش سالم میوه، میوه پیچ خورده و بصورت داسی شکل در می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است