تاریخ امروز :۱۴۰۰-۰۳-۲۹
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

کمبود بور در گیاهان و نحوه رفع آن

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

بُر نقش عمده ای در فعالیت های حیاتی گیاه دارد.
این عنصر در انتقال قندها از طریق غشا سلولی و سنتز مواد دیواره سلولی نقش دارد.
همچنین از طریق کنترل تشکیل قند ها و نشاسته روی تنفس تاثیر گذار است.
این عنصر روی رشد و توسعه سلول، متابولیسم کربوهیدرات ها، تشکیل اسیدهای آمینه و سنتز پروتشین ها نیز نقش دارد.

نشانه های کمبود بور

کمبود این عنصر ابتدا در بخش های در حال رشد دیده می شود.

از نشانه های کمبود بور می توان به رشد غیر طبیعی جوانه انتهایی، کوچک و چروکیده شدن برگهای جوان، ضخیم و تیره شدن بافتها.، شکننده شدن ساقه و برگها واز بین رفتن گلها، تاثیر در جوانه زنی دانه گرده، تولید مثل و تولید میوه اشاره کرد.

مهمترین نشانه ها:

۱- زرد و قهوه ای شدن برگ های جوان
۲- مرگ نقاط در حال رشد
۳- تخریب گلگاه
۴- ایجاد لکه در ریشه ها
۵- تقسیم پی درپی سلولی
۶- عدم پر شدن دانه های گندم
۷- بد شکل شدن شاخه ها و برگ ها
۸- شکاف سطحی میوه ها
۹- پوک شدن مغز چغندر و سیاه شدن دمبرگ ها و ساقه، کاهش رشد و پیچیدگی برگ ها
۱۰- عدم رشد حبه های انگور

۱۱- عدم تشکیل دانه در ذرت
۱۲- شکاف برداشتن و سیاه شدن دو طرف ساقه در کرفس
۱۳- تولید بافت چوب پنبه ای زیادی در گوجه فرنگی و گل کلم
۱۴- کاهش رشد گیاهان به دلیل کاهش طول میانگره ها
۱۵- در یونجه و کلزا ، ایجاد rosetting و زردی برگهای فوقانی و گل دهی ضعیف

دلایل کمبود بور

خاک از نوع آهکی (pHبالا) ، خشکی، برداشت مداوم محصول، فسفر و کلسیم زیاد در خاک که با استفاده از کود براکس (Borax) و یا اسید بوریک به صورت محلول پاشی قابل کنترل است.

منیع: دکتر محمدی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهندس گیاهپزشک هستم و علاقه زیادی به مطلب نویسی در زمینه کشاورزی دارم. 9 سال است که در زمینه طراحی سایت و کد نویسی فعالیت می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    error: هشدار: مطالب محافظت شده !!