تاریخ امروز :۱۴۰۰-۰۵-۰۶
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سفیدک پودری خیار

سفیدک پودری خیار از بیماری های مهم خیار است. بیماری با کاهش فتوسنتز موجب کاهش رشد و از بین رفتن زود هنگام شاخ و برگ شده و از طریق کاهش تعداد و نیز از طریق کوتاه کردن دوره برداشت باعث بروز خسارت میگردد.

سفیدک پودری خیار

عامل بیماری

قارچ عامل بیماری Erysiphe cichoracearum یا Sphaerotheca fullginea می باشد. تشخیص این دو گونه در مرحله جنسی یعنی پس از تشکیل آسکوکارپ آسان می باشد. آسکوکارپ جنس Erysiphe محتوی چند آسک و آسکوکارپ جنس Sphaerotheca محتوی یک آسک می باشد. تمام سفیدک های پودری پارازیت اجباری هستند. برای رشد و تولید مثل نیاز به بافت زنده دارند و در شرایط آزمایشگاهی قابل کشت نمی باشد. در گلخانه ها قارچ از طریق گسترش از بوته های بیمار به بوته های سالم همان محصول بقا می یابد. بهترین درجه حرارت برای رشد قارچ ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. بنابراین خسارت بیماری در مناطق گرم و خشک بمراتب کمتر از نواحی معتدل خشک در جنوب کشور می باشد.

علائم بیماری

اولین علائم بیماری سفیدک پودری خیار به صورت لکه های کوچک سفید آرد آلود در اندازه های مختلف روی برگ ها و ساقه ها می باشد. به تدریج سطح آن ها را گرد سفید رنگی فرا می گیرد. و بزودی توسعه یافته، ظرف مدت کوتاهی پوشش قارچی، هر دو سطح برگ را فرا می گیرد.

نشانه های اولیه بیماری، در واقع موقعی ظاهر می شود که اولین گل های خیار باز شده و بوته هنوز ساقه خزنده خود را ایجاد نکرده است. برگ های مبتلا سفید و شکننده شده و آلودگی از برگ های پایین آغاز به سمت بالا پیشرفت می کنند. برگ های با آلودگی بیش تر زرد یا قهوه ای شده و خشک می گردند. علائم آلودگی در روی ساقه نیز دیده می شود برگ های آلوده خشک و شکننده می شوند و در آلودگی شدید کل بوته خشک می شود.

در بوته های مبتلا میوه ها زودتر از موعد مقرر رسیده، شبکه پوست آنها خوب تشکیل نشده، بافت آنها نرم می شود.
علاوه بر این، گوشت میوه، بی مزه و مواد جامد محصول در آنها به طور قابل ملاحظه ای کم می گردد.

مبارزه و کنترل سفیدک پودری خیار

– استفاده از ارقام مقاوم (معمولا ارقام زودرس کمتر توسط سفیدک پودری خسارت می بینند.)
– رعایت اصول بهداشتی و کنترل دمای گلخانه
– حذف علف های هرز میزبان و بقایای گیاهی آلوده از اطراف گلخانه و مزرعه
– ایجاد تهویه مناسب در گلخانه و کاهش تراکم بوته در واحد سطح
– اجتناب از مصرف بیش از حد کود و آب
– استفاده از قارچکش های مناسب طبق جدول ذیل:

برای مشاهده مطلب سفیدک پودری انگور کلیک کنید.

مهندس گیاهپزشک هستم و علاقه زیادی به مطلب نویسی در زمینه کشاورزی دارم. 9 سال است که در زمینه طراحی سایت و کد نویسی فعالیت می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    error: هشدار: مطالب محافظت شده !!

    بستن

    تشخیص آفات و بیماری ها و ارائه راهکار

    محصولت داره از بین میره و نمی دونی علتش چیه؟